{ "title": "Pitbull Kimdir", "image": "https://www.pitbull.gen.tr/images/Pitbull-kimdir(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:41:27", "author": "İrgün", "article": [ { "article": "
Pitbull kimdir sorusuna cevap olarak bir köpek türü diyebiliriz. Güçlü çene ve kas yapısına sahip olan köpeklerin erkekleri 45-60 cm, dişileri ise 38-48 cm boyunda olur. Ağırlıkları ise 14-32 kg arasında değişir. Yatay duruşları, kısa kuyrukları, parlak tüyleri ve çevik gövdesiyle dikkat çekerler. Her renk tonunda olabilirler. Bazı durumlarda tehlikeli ve saldırgan hale gelirler. Cesur ve canlı yapısıyla, düşmanlara karşı direnmesi dikkat çekici bir köpektir. Eğitim alanlar zekâsını çok iyi kullanabilmektedir. Sahibine karşı itaatkâr ve iyi huyludur. Bekçi ve muhafız olarak kullanılmaları uygundur. Köpekler ilk kez 19. Yüzyılda İngiltere'de Staffordshire bölgesinde buldug ile terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Ülkemizde oldukça fazla bulunmasına rağmen, 2004 yılında çıkarılan bir kanunla üretilmesi, ülkeye girmesi, satışı, sergilenmesi ve hediye edilmesi yasaklanmıştır.

Pitbull davranışları nasıldır?

Bu tür köpekler nesneleri oyun amaçlı ısırmayı sever. Enerjisini harcayabilmesi için, yerden 1,5 metre yukarıya asılan hedefle oynamasına izin verilmelidir. Köpekler bu sebeple agresif bir yapıya girmezler. Bu onların içerisindeki negatif enerjiyi azaltacak bir etkinliktir. Köpekler ısırma işlemini arka azılarını kullanarak yaparlar. Karşılaştıkları köpeklere karşı birçok pitbull agresif tavırlar sergileyerek, üstünlük kurmak isterler. Bu köpeklerin 6-7 aylık olduğu dönemde oldukça sık rastlanan bir durumdur. Bu davranışlara müdahale ederek engellemek gerekir. Sizlerin bu köpeklere öğreteceğiniz ilk şey başka köpeklere ve insanlara nasıl davranması gerektiğidir. Başka hayvanlara saldırmalarını hoş karşılamamanız gerekir. Bu köpekleri iyi bir eğitimle, fiziksel özelliklerini değerlendirerek, dilediğiniz amaca hizmet edecek hale getirebilirsiniz.

Pitbulların beslenmesi nasıl olmalıdır?

Doğumdan sonra 7-10 günlük süreçte yavruların gözleri kapalıdır. Bu süreçte doğdukları kilonun iki katına ulaşırlar. Gittikçe hareketlerinde artış gözlenir. Doğan yavrulardaki kilo artışı ilk haftalarda daha az olurken, bu artış giderek artan tempoda devam etmelidir. Yavruları çok fazla elinize almamanız gerekir. Bunu yaparsanız annenin ve yavrunun bu sebeple strese girmesine neden olursunuz. Anneyi sakinleştirerek, yavruları düzenli beslemesini sağlamalısınız. Yavruların emmesine yardımcı olmak için, meme başına yaklaştırabilirsiniz. Yavrular 3-4 haftalık olduğunda hafif ıslatılmış kuru mama verilebilir. Kuru mamaya başlayan yavrular sütten kesilebilirler. Mideleri henüz tek öğün beslenmeye uygun olmadığından, az ve sık kuru mama vermelisiniz. Suyunu da her zaman taze olarak, temiz bir kapta bulundurmalısınız.
" } ] }