Pitbull Yasağı

Zaman zaman gazetelerde çıkan “pitbull şuna saldırdı, şunu yaraladı” türü haberlerden sonra hep aynı tartışma yaşanır; Pitbull beslemek suç mu değil mi?
24 Haziran 2004'te çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. Maddesinde yer alan; “pit bull terrier, Japanese tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; sergilemek ve hediye etmek yasaktır” ibaresi her geçen gün insanların kafalarını karıştırmaya devam ediyor.
Pit bull'u olan suçlu mudur? Suçluysa bunun cezası nedir? Peki ya pit bull'unu 2004'ten önce aldıysa? Şimdi bu pit bull'lar ne olacak? Yasadaki “gibi” bize neyi anlatmak istiyor? Madem kanunda satışı yasak deniyor o zaman Eminönü'nde, internet üzerinden ve pet marketlerden yapılan satışlara nasıl izin veriliyor? İnsanlar kafalarındaki bütün bu yanıtsız soruların yanı sıra her gün medyada yer alan yeni bir pit bull vahşeti haberiyle irkiliyorlar. Gelin bu pit bull “canavarını” yakından tanıyalım ve yasadaki yerini öğrenelim.
Pit bull'u tanıyalım.

Pit bull terrier, 19. Yüzyılda İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde bulldog ile çeşitli terrierlerin çiftleştirilmeleriyle elde edilen bir tür. ABD'ye getirilen bu cins burada ağırlığını arttıran ve başının daha güçlü hale gelmesini sağlayan yöntemlerle şu andaki durumuna getirildi. Pitbull erkekleri 44–46 cm, dişileri 40–42 cm yüksekliğinde oluyor ve ağırlıkları 17–20 kg arasında değişiyor. Güçlü, kaslı bir gövdeye sahip bu hayvanlar aynı zamanda çok da çevik olarak biliniyorlar.
Amerikan Köpek Kulübü tarafından American Staffordshire, İngiliz köpek kulübü tarafından ise Amerikan pit bull terrier olarak sınıflandırılan pit bull'lar düşmanlarıyla öldüresiye savaşan bir tür. Ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilmesini sağlayacak kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkâr bir köpek haline getirilebildikleri gibi çok da iyi bekçi köpeği olabiliyorlar. Sonuçta her şeyin pitbullunuzu nasıl eğittiğinize bağlı olduğu söyleniyor.

Pit bull'un medyanın insanların kafasında yarattığı sahte bir canavar olduğunu söyleyen Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, pit bull'un diğer bütün köpekler gibi çok iyi bir ev köpeği olabileceğini dile getiriyor. “Önemli olan hayvanlara küçüklüğünde nasıl eğitim verdiğinizdir” diyen Şenpolat, medyanın pit bull vahşeti haberleriyle pit bull'u bir güç, bir silah olarak kullanmak amacıyla alan kişi sayısını arttırdığına ve köpeklerin bu tür insanların elinde yanlış yetiştirildiğine inanıyor.
Yasadaki “gibi” ne ifade ediyor?
Pit bull ve Japanese tosa dışındaki birtakım köpekleri ifade eden “gibi” acaba hangi köpekleri kapsıyor ve o köpeklerin tehlikeli olduğuna kim tarafından karar veriliyor? Türkiye'deki yasada ucu açık bırakılan bu ifade her an her köpeği tehlikeli sayabilecek konumda iken, değişik Avrupa ülkelerinde tehlikeli olarak kabul edilen köpeklerin listesi hayli uzun; Pit bull, doberman, presa canario, rottweiller, dogo of Bordeaux, bullmastiff, Neapolitan mastiff, Staffordshire bull terrier, tosa inu, fila brasilerio, dogo Argentina, İspanyol mastiffi, vasco, pastor mallorquin, bouvier of flanders (Belçika çoban köpeği), husky, chow chow, Alman çoban köpeği, danua, malamut, presa mallorquin, Tibet mastifi, Airedale Terrier, Akita İnu, İsviçre dağ köpeği, alano, samoyed, dev schnauzer, komondor, majorero, mastiff, pator de beauce, soxer, St. Bernard, cane corso, bull terrier, Pirene dağ köpeği, bergamosco, briard, Kafkas çoban Köpeği, Merama çoban köpeği ve siyah Rus terrieri.

Bir başka deyişle “gibi” ifadesiyle sadece medyadaki haberler dolayısıyla popüler hale getirilen pit bull'u değil, sevimli olarak gördüğümüz, evlerimizde baktığımız Husky ve St. Bernard gibi köpekler de anlaşılabiliyor.
“Sorun Pitbull'da değil onları dövüştürenlerde” başlıklı haberimizi okumak için tıklayın.
Yasa'nın şifresi.

Yasanın çıkış tarihinden önce pit bull sahibi olanların elindeki köpekleri kısırlaştırmaları ve belediyelere kaydettirmeleri gerektiğini söyleyen Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, bugüne kadar kaydettiren birini tanımadığını, hatta belediyede çalışanların bu hayvanı tanıyıp tanımadıklarını, böyle bir yasadan haberleri olup olmadığını merak ettiğini dile getiriyor. Yasaların uygulanabilmesi için öncelikle insanların, çalışanların bu konuda bilinçlendirilmesi ve katılımlarının sağlanması gerektiğini söyleyen Şenpolat, insanlar tarafından benimsenmeyen yasaların askıda kalacağına dikkat çekiyor. Hayvanları Koruma Kanunu'nun Ceza Kanunu yerine Kabahatler Kanunu'nda yer almasından dolayı cezaların paraya çevrileceğini hatırlatan Şenpolat, bu kanunun toptan değiştirilmesi gerektiğini ve Ceza Kanunu kapsamına alınması gerektiğini ifade ediyor. Kanunda yasak olmasına rağmen Eminönü, pet marketler ve internet sitelerinde pit bull satışının aleni bir şekilde devam ettiğini hatırlattığımız Şenpolat, “Hayvan satışında ciddi bir rant dönüyor, bu yüzden bunları durdurmak için gerçekçi çözümler ve cezalar üretilmeli” diyor.
Sonuç olarak yasada aksi yazmasına rağmen fiilen pit bull satışı sürüyor. Besleme ve satış konusunda fiilen herhangi bir engel bulunmuyor. Bu tür köpeklerin satışını ve bulundurulmasını engelleyecek herhangi bir birim de mevcut değil.

Bu yasa senden ne istiyor?
* Pit bull bulundurmanın bir kabahat olduğunu bilmeni, gerekirse kabahatinin bedelini ödemeni ve devlet bütçesine gereken katkıyı sağlamanı istiyor.
* Pit bull'un tipini tarif edemeyecek, yasadan haberi olmayan belediye çalışanlarına köpeğini kaydettirmeni istiyor.
* Yasak olduğu kanunda belirtilmesine karşın internet sitelerinde, Eminönü'de, pet marketlerde pit bull satan insanlara uymamanı temenni ediyor.
* Açıkçası bu yasa senden, AB yolunda atılacak göstermelik yasa adımlarına göz yummanı istiyor.
23.01.2024 04:38:36
Pitbull Yasağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pitbull Yasağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

61 Yorum Yapılmış "Pitbull Yasağı"
Pitbull besleyenlerin amacı zaten insanları korkutmak, tedirgin etmek. Aksi halde o kadar köpek cinsi içinden yasaklı olanları almazlardı. Bu insanları köpeklerini toplayıp, terapiye yollamak lazım.
Ahmet . 04.07.2021 16:20:49
ABDnin Virginia eyaletinde 22 yaşındaki Bethany Stephensin iki Pitbull cinsi köpeği kızı öldürdü ve 3-4 gün sonra evine giden polis ve mahelleden bir sakin cesedi buldu. Adam gördüklerini mahalleliye anlatınca canavar efsanesi doğunca ( vahşeti siz düşünü ) 4 gün sonra polis açıklama yaptı. Genç kızı evinde beslediği 2 Pitbull cinsi köpeğin öldürdüğünü söyledi. UYARI: Aşağıdaki ayrıntıları mideniz kaldırmaya bilir. ve polis eve geldiğinde kızın gögsü parçalanmış köpekler yerken bulduklarını söylemek zorunda kaldılar. Goochland County Şerifi Jim Agnew, Ben de inceledim, dört şerif yardımcısı da inceledi. Köpekler Stephensın kaburgalarını yiyordu dedi. Bedenindeki ilk travmatik yaralanma boynunda ve yüzünde meydana gelmiş. Yere düşmüş ve bilincini kaybetmiş, köpekler de öldürünceye dek hırpalamış. --------------------------------------------- Benim görüşüm: Arkadaşlar tüm dünyanın kabul ettiği bazı ırklar var bunlar sorunlu hayvanlar sizin beslemeniz veya sorun yaşamamanız, size göre sorunsuz olması bu gerçeği örtmüyor. Hem kendi hem çevrenizdeki insanların hayatları söz konusu ise sizin zevkleriniz önemli değil. Ben kendim hayvanları özellikle köpekleri ok seven biriyim ama gerçek gerçektir ve kimsenin hiçbir canlının hayatını zevkleri için riske atması doğru değil.
husky :) . 29.08.2018
Pitbull besleyen arkadaşlar güzel yanından bakmış olaya ama asıl sorun bu köpeğin sahibi olmayan ve sokakta yürürken veya bisiklete binerken bir anda kendisini kovalamaya başlayan bir pitbull un saldırısına uğrayan insanlara ait. Sen sahibi olduğun için sana hava hoş olabilir ama ben bir pitbull ile karşılaştığımda Allahım inşallah sahibi bunu güzel yetiştirmiştir, dövüştürüp kudurtmamıştır diye dualar edip tırsmak zorundamıyım. Bana veya çoluğuma çocuğuma saldıran sahibi tarafından başı boş bırakılmış bir köpeğin sorumlusu kim olabilir, ondan sonra sahipleri gelip klasik kelimeyi kullanıyor yaa aslında benim köpeğim kimseye saldırmazdı sen güçsüzlüğünü, acizliğini tatmin edeceksin diye, ben huzursuzluk çekemem arkadaş. Ararım polisi belediyeyi gerekli işlem yapılana kadar da takipçisi olurum, kapı gibi kanun var. Sonra sen düşünürsün.
Pitbull Sahibi Olmayan . 23.04.2014
Pitbulları sokakta serbest serbest TASMASIZ ve AĞIZLIKSIZ GEZDİREMEZSİNİZ Hava atma sevdanız yüzünden insanları ve kedilerin güvenliğini risk altında bırakamazsınız. Ceza kesilmesi lazım Ağızlıksız gezdirilen Pitbullar için. Sokakta kaç tane kedi parçaladılar. Geçen İstanbulda, sokaktaki bir kedinin birinin boynunu kırarak öldürdü Pitbull, sahibi diyor ki hayvanın doğası böyle ne yapabilirim, lan kıt beyinli aptal kadın, madem doğası öyle ağzını yamulta yamulta konuşacağına, Ağızlık taktırıp, tasmasını taktırıp öyle gezdireceksin bu kadar mı cahilsin ? Sokaklar kedi dolu, Pitbull kediye saldırmadan durabilir mi ? duramaz .. Eee hani ağızlık nerede ? hani güvenlik önlemleri ? Milleti rahatsız etmeye hakkınız var mı ? Kimsenin Pitbulla birşey dediği yok sonuçta hayvan bilinçli olacak hali yok, sahibi neden ağızlıksız gezdiriyor ? Pitbull sahiplerinin bu aptallığının sebebi ne ? Millet sizin yüzünüzden bunu yaşamak zorunda mı ? Benim gözlemlediğim Pitbull sahipleri , güvenlik önlemlerini alan, istisna pitbull sahipleri hariç, çok büyük bir çoğunluğu masalef aptal ve cahil tipler oluyor. Bu durumda olan sokakta parçalanan insalara ve kedilere oluyor.
Ayşegül . 10.09.2018 10:24:20
Hemserim beslemedigniz kopek hakkinda bos yorum yapmayin size suan kicimla gulyorum ben besledim ve belki hayatimda en sahibine sadik besledigim kopek irki pitbulun kanatlari altiba saklanyo diyen arkadas bos muhabbet yapma
mert pitbul . 01.03.2018
Korkak mıyız yoksa delikanlımıyız gel göstereyim
Sedat . 19.09.2017
Pitbull besleyen tanıdıklarımın ortak özelliği korkak olmalarıdır.köpeğin kanadı altına giriyorlar:))
KORKAKLAR BESLER . 25.07.2017
kopek sahibinden sahibi kopekten sorumludur. cocuk yetistirirkende bu boyledir. cocuklarimiz ne yazikki katil hayvan iskencecisi tecavuzcu yada hirsiz olmuyor mu ? suclu cocuk mu peki bence once toplum sonra aile suclu bu yuzden bence bu yasak karari yeniden degerlendirilmelu ve sahibiyle kopek kayit altina alinip incelenmeli sorun varsa yasak koyulmali
pinar arduc . 04.07.2017
Pitbull suçlu değildir sahibi suçludur fakat pitbull lar tamamen yasaklanmadıkça kötü eğitim bitmeyecek ölen masum insanlar masum köpekler bitmeyecek pitbull un çok asil ve itaat kar oldduğu doğru ama yasanklanmadıça vahşet bitmeyecek benim ve başka insanlarında evcil hayvanları var biz artık kedimizi bile tasma takıp gezdiremiyruz . pitbull lar bence yasaklanyalı çünkü ailelerimiz ve hayvanlarımız güvende ddeğil
Pisikopat . 02.06.2017
hadi oradan, pitbull cinsi köpeklerin hepsi devlet tarafıdan uyutulmalıdır, internette binlerce video dolanıyor onun bunun bir yerini kapmış hayvan, başkasının köpeğini ısırmış bırakmıyor vb. bu hayvanın sahiplerinin de ruh sağlığından şüphe ederim çünkü normal bir insan potansiyel bir katille birlikte gezmek istemez
tuna utku . 08.05.2017
3 Aylık tiger pitbullum var ama gece ve ben yanında gittiğimde çok fazla havluyor ağlıyor bunun için ne yapmam gerekir artık komşularımı rahatsız ediyor(((((( ACİL ))))))
Serhat . 20.04.2017
Pitbullar sadık olabilir ama gidip akbaş çoban köpeği besle hem daha sadık hem daha sakin hemde ülkene ait bir türü çoğaltmış olursun
Ziyaretçi . 23.02.2017
pitbullar cok sagdık kopektırler. tum suc sahhıplerındedır. suan kucuk yasta pkkya deasa gıden cocuklar var sızce pıtbull mu o cocuklar mı tum suc egıtımı veren kısıde. yasaklanmasın. yas sınırı ve egıtımıne bakılsın kısılerı. cok guzel ve muazzam bır dosttur. 4 yasında olan ve kımseye saldırmamıs hulk pıtbull var ınternetten bakın hersey o aptal sahıplerının sucu
deniz . 06.02.2017
pitbull şöyleymiş sahibi böyleymiş bilmem ne.ne kadar düşünceniz kıt yada bilerekmi böyle yorumlar yazıyosunuz.köpek iyiymişte sadıkmışta saldırdıgı zaman sahibinin dur demesini dinlemeyen sahibi tarafından atılan tekmelere aldırış etmeyen ve yine sahibinin kafasına bile vurdugu sopalara rağmen saldırıya devam eden sadık bir dost deilmi )) hem siz güç düşkünü olabilirsiniz siz böylesiniz diye kedisi olan küçük köpeği olan veya yanında kucagında bebeği olan çoçuğu olan bayanların bu tehlikeyle karışılaşmasını bile düşünmezmisniz evet düşünmezsiniz onu biliyoruz zaten.ayrıca yapısında varmış da bilmem ne iyi bende alım bi kaplan çıkıyım karşınıza parçalasın pitbulunuzu yapısında var diyelim.kötü kaplan olmaz kötü sahibi vardır diyelim.ne kadar bencilsiniz farkına varın bi.hem o kadarda itici görünüyosunuz ki bayanlarla ne yapcaksınız böyle bilemem.güçten hoşlanan adamı kadın severmi bi düşünün.
hakan . 05.02.2017
pitbul alıp sadece kendim bakmak istiyorum 13 yaşındayım sizce besleyebilirmiyim acil cevap satın alıcam
burak . 13.01.2017
Arkadaşlar öncelikle herkeze selamlar; pitbul evet koruyucu bir köpek ve sağlam bir yapısı vardır ama sonuçta bir yavru nasıl eğitilirse öyle devam eder siz küçükken sosyalleştirmezseniz ve boyna tut oğlum ,kızım veya bas oğlum diye alıştırırsanız köpek sadaketinden dolayı her tehdit gördüğü ve algıladığı insan cisim neyse artık saldırmak ve parçalamak ister şahsen kendimden bir örnek vereyim 5 adet presa canariom var yarışmalara ve showlara katılıyor üretip satıyorum ilk köpeğimi aldığımda yavrum 8 aylık olduğunda sahilde yürütüyordum ki herzaman sabah ,öğlen ve akşam yürütürüm pitbullu bazı arkadaşlar hep gelirdi dövüştürüyorlarmış niyetlerini anlamıştım ama tedbirliydim sonuçta birgün köpeklerini elinden kaçırmış gibi biz gezerken saldılar ve sonuçlarını görüncede saldıklarına pişman oldular herzaman onlarla oynamak istiyen 8aylık yavrum bir anda aslan kesilmişti ve yediği etlerin ve sporun hakkını sahibini ve kendini korurken gayet başarılı şekilde verdi diyeceğim kötü köpek yoktur kötü sahip vardır bu tarz köpekler ilerliyen yaşlarında kesinlikle tasmalı ve ağızlıklı şekilde gezdirilmelidir.kendi açımdan herzaman köpeklerimi öyle gezdirir ve oluşacak kötü sonuçlardan kaçınırım sizlere tavsiyem kendinize uygun köpek cinslerine odaklanın sadece hava olsun diye köpek türü seçmeyin hepinize kolay gelsin..
presacı . 26.10.2016
amerikada yasiyorum ve pitbull mix kopegimle amerikadan turkiyeye tatil amacli seyehat etmek istiyorum. internette cok fazla bilgi kirliligi var. giriste bir sorun yasa miyiz, ya da ne yapmamiz gerek, gercek bir bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi lutfen?
tango . 14.09.2016
Pitbull aşşırı sadık bır kopektır sızı korumak ıcın herseyı yapar fakat ınsanların 75i pıtbulu basska amaclar ıcın kullanıor dıger coguda yanlıs egıtıyor 3 pıtbulum var hurdacıyı bıle parcalamadılar sebebı benım emrımı bekledıler korkutup kacırdılar sadece NAsıl egıttıgıne baaglı sımdı eve 1 tane daha rednose getırcem KImse Kotu sanmasın pıtbul cok ıyı bır kopek kurekle dovuyorum gelıyor ozur dılıyor aH uzman kısıler beslesede artık rahat etsek
ALperen . 01.09.2016
YASAK AYNEN DEVAM ETSİN BİRÇOK ÜLKEDE YASAKLANAN BİR TÜR OLDUĞU HALDE NASIL BESLİYORLAR ANLAMIYORUM.
sefa . 19.07.2016
Güçlü görünümü olan büyük,iri ve sırf kas olan ve hiçbir canlıdan çekinmeyen korkmayan işte bu asıl pitbull köpeği cinsinin ismini söyler misiniz lütfen????????????
bull . 24.06.2016
Çok gereksiz bir yasak ve ben uygulandığını görmedim sadece yanında kimlik olması yetiyor (köpek içinde senin içinde) onun dışında birine saldırmadığı sürece hiçbir sıkıntı teşkil etmiyor
İsimsiz . 16.06.2016
14,15 yaşlarındaki çocuklar gezdiriyordu elinden kaçtı bizimde kurt tarzı köpek vardı gözümüzün önünde kafasını altını ısdı öldürene kadar bırakmadı ve öldü şikayet ettik bakmaya bile gelmediler bizim köpeğe yazık deyilmi :(
ALİ . 15.06.2016
Sokakta tasmasi ile gezdirdigim 2 yasindaki kurt kopegimi bir saat boyunca saldiran bir pitbulun agzindan alamadik. Cani yansada birakmadi.Veteriner kopegimi sadece 1 hafta yasatabildi. Pitbull cok tehlikeli hele etrafa hava atmak icin tasmasiz ve agizliksiz gezdirilenler. Simdi oglumla gezerken hep o aklima geliyor.
Samet . 01.05.2016
e benim arkadaş ben besliyorum diyor nasıl oluyor
betül . 20.03.2016
pitbullun neden yasak hayla anlamıyorum keşke benimde olsaydı
azra aktaş . 28.11.2015
Pitbul beslemek suçtur. Yargılanmak ve hapise girmek istemiyorsanız beslemeyin.
Avukat . 27.09.2015
Pitbullar hibrit tür olduğu için çoğu hibrit türde olduğu gibi gen bozukluğuna sahiptir (bkz katil arılar)ve bu nedende özürlü gibi davranırlar ve aşırı saldırganlardır. Yasaklanmaları gayet mantıklı ve doğru bir karar
Eren . 25.08.2015
diyelik yolda birini ısırdı ve adam veya çocuk öldü nasıl vereceksiniz bunun hesabını direk ceza evine atarlar sizi köpeğide vururlar değermi buna bu hayvanı beslemek akılsızlıkdan başka bişey değil
efehan tunç . 30.06.2015
simdi var olan pitbullara isliyor mu bu yasa? 6 ay once doganlara isler mi o da suc mu?
gokhan . 24.06.2015
pitbulları cok severim begenirim adam akıllı emniyetli bi şekilde beslenirse neden beslenemesinki?? tasmasını cıkartıp gezdiren insanlar var onlar yoruldugu ıcın cıkarıyolar mutlaka agızlıkla gezmeli..
pınar . 21.04.2015

Pitbull Nasıl Beslenir

İlk 7- 10 günlük dönemde, yeni doğan yavruların gözleri kapalı kalır. Bu süre zarfında, yavrular doğum ağırlıklarının iki katıdırlar ve aktiviteleri gittikçe a...
Devamını Oku

Pitbull Eğitimi

Herşeyden önemlisi köpeğinizin doğanın bir parçası olduğunu ve içgüdüsel olarak grup içinde yaşama dürtüsünü, o grup içerisinde yönlendirilen biri olmayı, eğer...
Devamını Oku

Pitbull Efsanesi

Pitbull saldırıları hakkında polis kayıtlarında o kadar çok rapor vardır ki, saymakla bitmez.Örneğin Los Angeles'ta gelişen bir olayı...
Devamını Oku

Pitbull köpeklerine güvenilir mi?

Pitbull köpeklerine ilişkin güvenlik konusu, birçok faktöre bağlıdır ve genel bir yanıt vermek zordur. Pitbull terimi, American Pit Bull Terrier, American Staffords...
Devamını Oku

Pitbull

Pitbull köpekleri, erkekler 45-60 cm, dişiler ise 38-48 cm yüksekliğine ulaşabilen ve ağırlıkları 14-32 kg arasındadır. Çok güçlü kas ve çene yapısına sahiptirler. ...
Devamını Oku

Pitbull Resimleri

...
Devamını Oku

Pitbull Safkanmıdır

Tüm köpekler,4 grup içinden türetilmiştir; Tazılar, Av köpekleri, Sürü köpekleri ve Molossuz (Eski Mastiff). Molossuzlar, çok geniş çaplı bir Mastiff köpeği iç...
Devamını Oku

Pitbullar Neler Yapabilir

Son derece cesur (Çok eski savaş köpeklerinin torunudur.) ve çok canlı bir köpektir. Düşmanıyla öldüresiye savaşır.Ancak, asgari bir...
Devamını Oku

Pitbull Kimdir

Pitbull kimdir sorusuna cevap olarak bir köpek türü diyebiliriz. Güçlü çene ve kas yapısına sahip olan köpeklerin erkekleri 45-60 cm, dişileri ise 38-48...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pitbull Nasıl Beslenir
Pitbull Eğitimi
Pitbull Yasağı
Pitbull Efsanesi
Pitbull köpeklerine güvenilir mi?
Son Forum Konuları
Rednose Tuvalet Ve İtaat Eğitiminde Zorluk Çekiyorum
Ay Sonu Sütten Kesilecek Olan Yavru Pitbull Sahipleneceğim
Kulübe hangi ölçüde olmasi gerek?
Pitbull Kulak Kesimi
Köpeğim Amstaf Mi Yoksa Pitbull Mu Nasıl Anlarım ??
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024